неделя, 18 януари 2015 г.

БУТЕРОХЛЮВЧЕТА със свински врат





Рецептата не е някакъв оригинал, още повече, че идейката ми дойде след разкошните бутер изделия на bluemoon. Така разкошно бе "облякла" едни кремвирши, че ... три дни ги сънувах. Но точно пък този "месен" продукт не го кусвам... И реших да направя експеримент... и той взе че стана сполучлив-

Продукти:
400 гр бутер тесто;
 400 гр. свински врат;
черен пипер, сол на вкус;
дижонска горчица,
домашен кетчуп - няколко супени лъжици.
 И някаква зелентия за наръсване (ползувах магданоз).



Приготвяне:
Бутертестото се оставя да отпусне и се разстила върху собствената му хартия.Намазва се с четка целият лист тесто с дижонска горчица (количеството зависи от вкуса - аз я обичам и затова намазах по-обилно).
Свинският врат се нарязва на изключително тънки парчета и се начуква яко- за да изтънее още повече и тогава се овкусява с ч.п. и сол.
Парчетата месо се нареждат върху тестото. Отгоре се намазват с кетчупа и поръсват със зелентията.
С помощта на хартията се навива на руло. И се слага във фризера - за около 1 час - да стегне.
Фурната се загрява на 180 С.
Рулото се вади и се нарязва на парчета с дебелина около 1 см (излизат 16 парчета).
Нареждат се върху хартия за печене в тава и във фурната.
За около 20-а мин. са готови.
 

Уф, обяснението ми отне повече време, отколкото го правих.
Резултатът е потресающ.
Трябва само да се оставят малко да поистинат преди да се сервират. Стават и като предястие и като основно...









7 коментара:

  1. Я каква интересна идея! Браво!
    Видяли каква съм заспа :))))
    Честито за блога. Отдавна трябваше да го направиш. Пожелавам ти успех в новото начиние.

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Благодаря ти, Аля.
      Още толкова трудно се оправям с него, че направо не е истина ...

      Изтриване
    2. Трудно е в началото..Ако имаш въпроси питай, ша помагаме :)))))
      Поздрави!!!

      Изтриване
    3. Направих най-лесното...
      Подхванах го. Ама сега направо не знам накъде - да събирам разни мои публикации или да правя нови, или да вадя тефтерите?
      Стана объркано, ама шъ да ме подсещате - минали сте по този път ...

      Изтриване
  2. Изглежда много вкусно,ще се пробва.Честито за блога и от мен,на добър час!

    ОтговорИзтриване
  3. Това съм правила и е много вкусно!

    ОтговорИзтриване
  4. Добре наминали Джанета и Весе. Ша съ старая да е все вксусно

    ОтговорИзтриване