петък, 6 ноември 2015 г.

полезен съвет - ляк за черния дроб

 Мой приятел, ресторантьор, това лято установи увеличаване на черния дроб (по обясними причини). 
 Преди месец, когато му бях на гости, започваше процедура по пречистването му, като лякът ми се видя направо смешен: всяка сутрин на гладно по една супена лъжица зехтин екстра върджин смесен с една супена лъжица прясно изцеден лимонов сок. И естество - никакъв алкохол.
 Отказах да  да се "лекувам" по неговия начин, но преди дни ми се обади - ходил на изследване и се оказало, че черният му дроб е напълно в нормата си.

 Направих си труда да проверя в Интернет за този "лек".
 Оказа се, че има доста изписано на различни места, но в Zdravno.bg най-ми хареса публикацията - част от която преписвам (дано не се сърдят, но съм дал линка към тях):

Най-добрият начин за превенция  на здравето на черния дроб е неговото ежедневно почистване - всяка сутрин на празен стомах, пийте по една супена лъжица зехтин, смесена с една супена лъжица лимонов сок. След това можете да се насладите на закуската.
След един месец ще усетите промяна. Вашият външен вид ще се подобри, тъмните кръгове под очите ще изчезнат, тенът ви ще стане чист и ще изглеждате подмладени. Червата ще работят като часовник, ще забравите за запека и храносмилателните проблеми . Ще се чувствате здрави и с много положителна енергия.

Черният дроб е един от вътрешните органи, който има огромна възстановителна сила. Така че, ако страдате от тежко заболяване на черния дроб като цироза или рак, нищо още не е загубено! 

Има някои хранителни стоки за регенерация на черния дроб , които могат да ускорят този процес. Това са някои от най-ефективните:
Ябълка
Ябълката съдържа доста витамини, минерали и глюкоронова киселина, която помага да се отървете от излишните мастни натрупвания в черния дроб . Когато мазнините  се натрупат в черния дроб , те забавят работата му.
Къдраво зеле
Къдравото зеле зеленчук, който съдържа големи количества магнезий и желязо. Тези съставки са изключително важни в процеса на регенерация на черния дроб .
Лук и чесън
Лука и чесъна са храни, които са изключително богати на сяра, антикарциногени съединения и есенциални елементи. Те помагат да се отървем от свободните радикали и други токсини в черния дроб .

Няма коментари:

Публикуване на коментар