петък, 11 март 2016 г.

Вълча "баница" с телешко печено

























  Нещо съвсем просто, обикновено и лесно за изпълнение. В същото време се явява нещо като "да оползотворим останалото" .... От телешкото печено остана доста и не ми се искаше да го готвя отново с каквото и да е... Та се сетих за моите пурички с кайма или пуешки бюрек, та с малкото случайно намерени кори за баница направих тази изключително вкусна баница с телешко печено.
  Продуктите - останало телешко печено (поне 300 грама), по 2 стръка пресен чесън и лук; кори за баница (в случая 1/2 пакет), едно яйце за намазване.
 Изпълнението е лесничко.





 Месото се накъсва (нарязва) на ситно, смесва със ситно нарязаните зелен чесън и лук и му се добавя малко от соса от печенето (около 2-3 с.л.)










 Корите се нарязват като големи квадрати приблизително 20х20 см. От едната страна се поставят 2 с.л. от плънката и се навива на руло.
Нареждат се една до друга в тавичка застлана с хартия за печене.
 Намазват се обилно с разбитото яйце.







 Остава малко от яйцето и то се разбива с малко прясно мляко и с тази течност се заливат корите.
 Пекат се на 180 С за около 40 минути във фурната (до хубаво зачервяване).
 Страхотно хапване или пък мезе към питието.

Впрочем, могат да се направят и с телешка кайма вместо с месо. Просто овкусената кайма, леко "разредена" с малко бульон и с едно яйце, се нанася на тънък слой и сетне всичко е ясно.

Няма коментари:

Публикуване на коментар