събота, 5 август 2017 г.

"Колбас" от сланина


 Навън е адска жега и ако не беше "раздигането" на фризера, при което открих едно парче сланина, нямаше и да ми дойде на ум за нея.
 Това не е рецепта, а просто различен начин на поднасяне и подобряване на сланината.
 Необходими са парче осолена сланина (в случая около 500 грама), 1 ч.л. лютив червен пипер, 1/2 или 1 ч.л. черен пипер и шепичка ситно нарязани зелентии (магданоз и копър - колкото и да е странно, вкуса стана приятен).
 Замразената сланина се нарязва на кубчета и веднага се смила с машинката за мелене на месо.
 Разбърква се добре с подправките.
 Завива се със стреч фолио като бонбон и заминава във фризера.
 При поднасяне се реже много добре и стои докато е студена като колбас. Малко като омекне може да се маже върху препечена филийка.
 Подправките могат да варират на вкус, но във всички случаи е Дзверско мезе.