понеделник, 12 март 2018 г.

"Пакетирано" руло Стефани


 Както обикновено, това е просто един по-различен начин да се направи прословутото Руло Стефани и да се поднесе различно.
 За рулото Стефани няма какво да пиша, всеки знае как се прави. Необходими са овкусена кайма, варени яйца и моркови, кисели краставички. Всеки си има и любим сос, който в случая се прави отделно.
 Допълнително са необходими кори за баница - по една за всяка порция, едно яйце, 2-3 с.л. брашно и 2-3 с.л. кисело мляко. Количеството е условно, но стига за поне четири големи порции.


Яйцето, брашното и киселото мляко се разбиват.
Взема се една кора за баница (желателно да е от дебелите печени на сач). Половината от кората се намазва с млечно-яйчената смес и се сгъва на две по дължина.
В единия край се слага малко от каймата, срязаното яйце, краставичките и морковчета, отгоре още малко кайма и кората се навива на сарма.
 Готовите сарми се нареждат в предварително намазнена тавичка. 
Отгоре се намазват с малко от яйчената смес.
 Големината на всеки пакет зависи от желанието - тези станаха доста големи и реално едно пакетче е порция поне за двама човека.
Пекат се на 180С във фурната до зачервяване - някъде около 40 мин. Нищо не пречи да се проверят като се повдигнат със шпатула - да се зачервили и отдолу. Ако много започнат да се зачервяват отгоре, може да се покрият с лист алуминиево фолио. Всеки си преценя момента на готовност. 
След изваждането от фурната може да им се настърже отгоре малко кашкавал или друго твърдо сирене.
Докато се пекат, може да се приготви любимият сос- за едни само бешамелов, за други и с гъбки и т.н.
Поднасят се в голяма чиния като може предварително се срежат на две, а може и всеки да си резне желаното количество, а сосът в отделна сосиера.

Просто изглеждат ефектно.

Е, някой може и да ги предпочете с най-обикновена картофена салата.
Важното в случая е, че изглеждат ефектно, много по-лесни за направия.
Няма го и момента на напукване на рулото. Големината на всяка порция може да се регулира още при направията и да подготвят индивидуални парчета.
Е и всеки може да прояви известна доза творчество и съвсем да разнообрази иначе вкусното, но понякога скучно руло Стефани.
И при поднасянето да не се забравя питието.
НАЗДРАВЕ!

Няма коментари:

Публикуване на коментар